Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

«Eδωσαν τα χέρια» Καμίνης - Παπαγεωργόπουλος: Υπογραφή συνεργασίας Δήμου Αθηναίων-ΕΟΠΥΥ


Με μία συμφωνία η οποία υπογράφει εχθές 10 Απριλίου μεταξύ του Γιώργου Καμίνη και του Λευτέρη Παπαγεωργόπουλου, προέδρου του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας αποφασίστηκε η συνεργασία του Δήμου Αθηναίων με τον ΕΟΠΥΥ  με σκοπό την ενίσχυση της συνεργασίας και το συντονισμό των ενεργειών για βελτίωση και επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας από τα Δημοτικά Ιατρεία του Δήμου Αθηναίων. 

Επιπλέον η συνεργασία αφορά την παροχή υπηρεσιών Υγείας στα μέλη των Λεσχών φιλίας, στους μαθητές των σχολείων αλλά  και γενικότερα στους πολίτες της Αθήνας.

Τα μέτρα που προβλέπονται για να επιτευχθούν οι παραπάνω στόχοι είναι...



... η ενίσχυση των δημοτικών ιατρείων με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του ΕΟΠΥΥ  και νοσηλευτές οι οποίοι θα λειτουργούν εθελοντικά  , θα συνταγογραφούν  στα βιβλιάρια ηλικιωμένων και μη, θα  γράφουν εξετάσεις, θα επισκέπτονται τα σχολεία, θα εμβολιάζουν τους μικρούς μαθητές και θα παρέχουν συμβουλές σωστής πρόληψης.

Επιπλέον σε συνεργασία με το Κέντρο Παιδοψυχικής Υγιεινής του Δήμου Αθηναίων θα δημιουργηθούν ειδικά προγράμματα σε στοχευμένες ομάδες των παιδιών σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης.

Χρυσάνθη Τασσοπούλου