Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Διημερεύσεις τέλος στα φαρμακεία της Αττικής

Σ.Σ. farmakopoioi: Την απόφαση υπερψήφισαν οι κ.κ. Λουράντος, Δαγρές, Μανωλόπουλος και Πετρουλάκης. Οι κ.κ Γιαννόγλου, Καβαλάρης και Δραγανίγου καταψήφισαν.  O κ.Καλογερόπουλος ψήφισε λευκό.
Απόφαση να σταματήσουν οι διημερεύσεις των φαρμακείων από τη Δευτέρα έως το Σάββατο, πήρε την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής (ΦΣΑ).
Η απόφαση θα ισχύσει από την 1η Μαΐου και σημαίνει ότι – κατά τη διάρκεια της ημέρας – τα φαρμακεία θα μένουν ανοικτά μέχρι το μεσημέρι ή μέχρι αργά το βράδυ, εάν ο φαρμακοποιός έχει υιοθετήσει το διευρυμένο ωράριο.



Στη δύναμη του ΦΣΑ ανήκουν 3.000 φαρμακεία, από τα οποία τα 150 διανυκτερεύουν και τα 400 διημερεύουν.
Ο αριθμός των φαρμακείων που εφαρμόζουν σήμερα διευρυμένο ωράριο στην Αττική είναι 120 και εκτιμάται ότι θα αυξηθεί με την κατάργηση της διημέρευσης.

Κίνηση

Το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ υποχρεώθηκε στην ουσία να λάβει τη συγκεκριμένη απόφαση, καθώς τα διημερεύοντα συνοικιακά φαρμακεία είχαν τις απογευματινές ώρες ελάχιστη κίνηση, λόγω της λειτουργίας των “διευρυμένων”.
Εκτιμάται, πάντως, πως με την κατάργηση της διημέρευσης, θα γίνει πιο δύσκολο για τον πολίτη το να βρει ανοικτό φαρμακείο.
ΔΗΜ.Κ.